Receptek

 

Szörpös süti 1.


Hozzávalók a tésztához:

- 2 pohár instant kakaópor
- 2 pohár liszt
- 2 pohár víz
- 1 pohár cukor
- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
 
-  50 dkg túró (vagy még 25 dkg)
-  25 dkg Rama margarin 
-  20 dkg cukor

 
Hozzávalók a tetejéhez:
 
-  málnaszörp hígítva (7 dl)
-  2 csomag vaníliás pudingpor
-  2-3 kanál cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és kikent, lisztezett tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.

A krémhez a túrót kikeverjük a margarinnal és a cukorral, majd a kihűlt tésztára kenjük egyenletesen.

A pudingot felfőzzük a málnaszörppel (esetleg más szörppel, de a szörpöt hígítsuk!), és elkeverjük benne a cukrot. Amint a pudingos keverék kihűlt (de még nem szilárdult meg), a túróra öntjük.

Hagyjuk megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.
 

Szörpös süti 2.


Tészta:
- 5 tojásos piskóta

Krém:
- 2 csm vaniliás puding,
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg cukor,
-   7 dl tej,

egyéb:
- 2 csm babapiskóta,
- piros tortazselé,
- málnaszörp

A piskótát a szokásos módon megsütöm, a pudingot a tejjel megfőzőm, és ha kihűlt a cukros margarinnal kikeverem. A krém felét rákenem a piskótára, és kirakom málnaszörpbe forgatott babapiskótával, majd a krém másik felét teszem. Ezt leöntöm a piros tortazselével.
 

Meggyes-pudingos sütemény



Tésztához:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg finomliszt
-   8 dkg kristálycukor
- egy csipetnyi sütőpor
-   1 db tojás

Töltelékhez:
-   1 csg vaniliás pudingpor
-   3 dl tej
-   3 ek cukor
-   2 pohár tejföl
- 25 dkg kimagozott meggy (vagy bármilyen más gyümölcs)

Öntet:
- 1/2 l  szörp
- 2 csg zselatin

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Külön megfőzzük a pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. végül a tetejére szórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 180 fokon. Ha megsült megcsináljuk az öntetet rá. Ha kész, leöntjük az öntettel a sütit még a tepsiben, ha kihűlt, tálalhatjuk.
 

Diabetikus szelet

 
Hozzávalók: 50 dkg, lehetőleg savanykás ízű alma, 4 tojás, 10 dk] félzsíros tehéntúró, 10 dkg darált dióbél, fél dl diabetikus narancsszörp, fél citrom leve és reszelt héja, 2 dkg Ráma margarin l mokkáskanál őrölt fahéj, 2 dkg zsemlemorzsa, csipet só, 5 ml (l teáskanál) édesítőszer.
Egy nagyobb pudingformát margarinnal kikenünk és a zsemlemorzsával megszórjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Az almákat megmossuk és kicsumázzuk, ezután héjastól lereszeljük. A citromlevet azonnal rácsorgatjuk és jól átkeverjük, hogy ne barnulhasson meg. A tojások sárgáit habosra keverjük az édesítővel és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a darált diót és az áttört tehéntúrót, végül a reszelt, citromos almával is összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjéket beleforgatva az egészet belesimítjuk a lehűtött pudingformába. Tetejét egyenletesre igazítjuk, majd beleállítjuk egy kétujjnyi vízzel telt tepsibe. Az egészet betoljuk az előmelegített, forró sütőbe, és addig gőzöljük amíg a beleszúrt villára már nem tapad a masszából. Tűzforró meleg tálra borítjuk, négy cikkelyre szeleteljük és a szörppel leöntve kínáljuk. Csak melegen jó, hidegen összeesik!