A SZIKRAI BORÁSZATI KFT. KAPACITÁSBŐVÍTŐ PROJEKTJE

 

 

GINOP-1.2.1-16-2017-00350

 

A Szikrai Borászati Kft. 2017.10.03-án 50%-os támogatási intenzitás mellett 179 624 322,- forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „A Szikrai Borászati Kft kapacitásbővítő projektje” című pályázatával.

 

A Szikrai Borászati Kft fő tevékenysége az élelmiszeripari termékek gyártása. Legismertebb termékünk a Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád. Összesen 9 féle terméket – gyümölcsszörp, stevia szörpök, gyümölcs ízű szörpök, light gyümölcsszörpök, alkoholmentes pezsgők, bio termékek, borok, pezsgők, vermutok - gyártunk, a szörpöket 13 ízben. Speciális gyártástechnológiának köszönhetően a szörpök tökéletesen visszaadják a gyümölcsök eredeti ízét, zamatát. Tartósítószert és mesterséges színezéket nem tartalmaznak. Magas szárazanyag tartalomnak köszönhetően a hazai piacon fellelhető egyik legtöményebb szörp, amely a termék kilencszeres visszahígítását teszi lehetővé.

Kapacitásbővítő projektünk célja, cégünk versenyképességének növelése mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban.

 A beruházás fő eleme egy PET palackozó gépsor beszerzése, melynek segítségével a töltött szénsavas és szénsavmentes termékeinkhez sem kell tartósítószert alkalmazni, az üveges szörpjeinkhez hasonlóan. A gépsornak köszönhetően a piaci igényekhez igen gyorsan alkalmazkodva különböző méretű és formájú palackok alkalmazása válik lehetővé. Az új gépsor energia ellátás könnyítése céljából egy 50 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszert telepítünk. A PET flakonos termékek szigetelt raktárban történő elhelyezésére egy nettó 982 m2 alapterületű göngyölegtároló épület építése valósul meg. Az új termékekkel járó kapacitásnövekedés kezelésére a rendelkezésre álló géppark nem elegendő, így 4 db új emelőgép beszerzésére is sor kerül.

A projekt megvalósítása eredményeként legalább 3 fő számára tudunk új munkahelyeket teremteni, és hosszú távú foglalkoztatásukat biztosítani.

A támogatásért ezúton mondunk köszönetet!

Szikrai Borászati Kft.

Szikrai Borászati Kft.
további elérhetőségek

Kapcsolat